Zo kan het Ook | Raymond Klompsma

Volg de juiste droom.

Ik zie en spreek veel jonge ondernemers die starten met ondernemen voor de droom. Miljonair zijn voor je 40e, een luxe auto of de status van baas zijn van een groot team. Op veel verjaardagen gewoon een goed verhaal.

Het eerlijke verhaal is dat ondernemen te zwaar is om het alleen voor geld, spullen of status te doen. Het is een soort worst die je jezelf voorhoudt en die, als je hem eenmaal te pakken hebt, een stuk minder lekker smaakt dan je altijd had gedacht.

De echte droom gaat over creëren.

Elke dag werken en bouwen aan iets waarvan jij gelooft dat het er moet komen. Hoe dan ook. En dat is heel hard werken, met heel veel dingen die niet gaan zoals je ze had verwacht. Iedere dag weer. Maar het maakt niet uit en is het allemaal waard als je het doet voor dat wat jij vindt dat er moet komen. Jouw droom.

Realiseer je dat je iedere dag opnieuw mag kiezen om te werken aan dat wat jij belangrijk vindt.

En dat is de droom die ondernemen heet. Die gaat niet over het doel maar over het middel.

Mijn droom gaat over het terugbrengen van onbevangenheid bij mensen. Die magische openheid van geest die we ons allemaal herinneren maar o-zo-vaak vergeten in ons dagelijks leven. Bedrijven zijn mijn middel. Mijn nieuwsbrief is er om te inspireren Ook een middel.

En het iedere dag roepen is de herinnering om ook zelf deze droom te blijven leven. Want dat wil ook ik in het dagelijks leven nog wel eens vergeten.

Vertel eens, wat is jouw droom?