Zo kan het Ook | Raymond Klompsma

You can't start a fire without a spark.

“Ooit wil ik zelf mijn eigen whiskey brouwen en op de markt brengen.” Nee, niet ik, maar een oud collega waar ik een biertje mee dronk.

“Wat gaaf,” antwoordde ik en vroeg waar deze wens vandaan kwam. Hij vertelde dat hij een echte liefhebber was. Net als zijn veel te vroeg overleden vader en zag het daarmee ook als eerbetoon aan hem.

“Dan koop ik bij deze je eerste fles, zei ik. Bel me maar als ik hem op kan halen.” De glinstering die je dan in iemands ogen ziet is onbetaalbaar. Je ziet iemand denken “het kan dus wel” onmiddellijk gevolgd door “zal ik het dan toch gewoon gaan doen?”

Een paar maanden geleden lanceerde oud co-founder Stefan Wobben een nieuw ‘zero waste’ en daarmee schoenenmerk. Hij vroeg via LinkedIN of mensen wilden helpen. Hij had 400 bestellingen nodig om het merk van de grond te krijgen. Ik heb toen niet meegedaan. Niet bewust maar gewoon niet doorgepakt. En dat voelt niet goed. Ik wil hem gewoon steunen. Ik wil het concept steunen. Ik wil ondernemerschap steunen. Mensen die het lef hebben om nota bene een 100% plantaardig schoenenmerk te lanceren.

Dus tijd voor actie. En daarom stuur ik hem straks deze nieuwsbrief toe met de vraag of ik alsnog mee kan doen. Omdat hij het verdient en ik degene wil zijn die ondernemerschap steunt daar waar het kan.